Frequently Asked Questions

Onderstaand vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Belettering

Dat is afhankelijk van de drukte op dat moment. Uiteraard proberen wij jouw opdracht zo snel mogelijk af te handelen zodat jij snel herkenbaar op weg bent.

Dat kunnen wij zeker, heel graag zelfs. Wij helpen je graag aan een passend ontwerp die voldoet aan jouw wensen.

De auto moet schoon en stickervrij aangeleverd worden zodat wij snel kunnen starten met het beletteren van de auto en deze niet eerst schoon hoeven te maken. Let wel op dat er géén gebruik wordt gemaakt van een waxproduct.

Eventuele stickers kun je makkelijk zelf verwijderen door deze even te verwarmen met bijvoorbeeld een verfbrander. Maar let op! Maak de lak niet te warm want schade is zo gemaakt.

Nee, in principe verwijderen wij de bestaande stickers niet en dient de auto schoon en stickervrij aangeleverd te worden. In overleg en tegen meerprijs kunnen wij eventueel de stickers verwijderen, maar dit is geen standaard service die wij bieden.

De tijd die nodig is om de auto te voorzien van de belettering is afhankelijk van de hoeveelheid stickers die geplakt dienen te worden. De belettering zelf wordt vooraf voorbereid. Het is dus enkel nog een kwestie van plakken. Veelal is de auto binnen een halve tot hele dag klaar.

Let op: je kunt niet wachten tot de auto klaar is. Zorg zelf voor vervoer terug naar huis. Wij hebben geen leenauto ter beschikking.

Ja, in principe kun je de stickers ook zelf plakken. Zeker de kleinere stickers welke op vlakke ondergronden geplakt moeten worden. Bij grotere en/of lastige ontwerpen raden wij echter af om de stickers zelf te plakken.

Wij werken op een vaste locatie in Halfweg. Je ontvangt van ons het adres voor de afgesproken datum en tijd van het beletteren.

Wij kunnen ook op een externe locatie beletteren mits er een schone en droge binnenruimte beschikbaar is met stroomvoorziening.

Textielbedrukking

Ja, heel graag zelfs. Uiteraard kunnen wij kleding bij de groothandel bestellen maar wij vinden het belangrijk dat jij draagt waar jij je prettig in voelt. Dat is vaak een bepaald merk of model die wij niet kunnen bestellen.

Je kunt het te bedrukken textiel bij ons komen afleveren op afspraak of laten bezorgen. Laat ons in beide gevallen wel even weten wanneer wij het textiel kunnen verwachten. Dan houden wij hier rekening mee.

Wij kunnen vele soorten textiel bedrukken. Het meest voorkomende is katoen, polyester en softshell. Deze stoffen zijn voor ons geen enkel probleem om te bedrukken en kan zowel in enkele volle kleuren als fullcolor bedrukt worden.

Wij leveren graag de beste kwaliteit en daarvoor hebben wij ook bestanden nodig van hoge kwaliteit. Onze voorkeur gaat uit naar een logo of ontwerp in vector (.eps). Je kunt deze het beste aanleveren via email.

Ja, dat kunnen wij zeker. Wij helpen je graag aan een vectorbestand. Let wel, hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Deze zijn afhankelijk van de hoeveelheid details in het gewenste bestand.

Dat is afhankelijk van de drukte op dat moment en de hoeveelheid textiel die bedrukt moet worden. Wij geven vooraf altijd een verwachte levertijd aan. Heb je het sneller nodig? Laat ons dat weten zodat wij hier rekening mee proberen te houden.

Wij werken met hoogwaardige folies van de beste merken.

Onze fullcolor applicaties worden geproduceerd met de beste machines op de markt. Hierdoor blijven de kleuren lang mooi mits je je aan de wasvoorschriften houdt.

Wij adviseren om enkele volle kleuren bedrukking te wassen op maximaal 60 ℃.

Wij adviseren fullcolor bedrukking te wassen op maximaal 30 ℃. Dit om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden.

Voor beide bedrukkingen geldt het advies om de kleding niet in de droger te drogen, niet over de applicatie te strijken en ook mogen deze niet chemisch gereinigd of gestoomd worden. Wanneer u dit wel doet kan dit de kwaliteit van de bedrukking beperken en in uiterste gevallen zelfs (gedeeltelijk) loslaten.

Stickers en drukwerk

Ja, je kunt bij ons ook slechts één sticker bestellen. Deze zal in verhouding alleen wel duurder zijn dan wanneer je er meerdere afneemt. Je bent welkom om ten alle tijden een vrijblijvende offerte op te vragen, ook al is het voor slechts één sticker.

Ja, wij leveren ook stickers op vel of rol. Je kunt bij ons diverse soorten, maten en afwerkingen bestellen.

De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal, het formaat, de gewenste afwerking en andere bijzondere wensen. Het is daarom niet mogelijk om vooraf een prijs te noemen. Dit gaat enkel op offertebasis.

De levertijd van de stickers, en ook drukwerk, is afhankelijk van het aantal, de afwerking en specifieke wensen. Veelal is de levertijd maximaal een weekje na akkoord op de digitale drukproef.

Indien je zelf geenbestand hebt kunnen wij deze tegen meerprijs voor jou maken.

In principe kun je bij ons terecht voor alle soorten drukwerk, zowel zakelijk als privé. Ben je op zoek naar iets speciaals? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook de levertijd van drukwerk is afhankelijk van diverse factoren zoals aantallen en de gewenste afwerking. Zo is de levertijd van drukwerk met een bijzondere afwerking zoals een laminaat of foliedruk altijd langer omdat er meer handelingen nodig zijn en soms ook droogtijd nodig is.

Maatwerk en specials

Eigenlijk valt hier alles onder wat specifiek voor jou gemaakt moet worden. En dat is best veel. Wil je graag een bijzonder product laten printen of een speciale afwerking op iets? Dan valt dat bij ons onder maatwerk.

Nee dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wij maken graag vooraf altijd een vrijblijvende offerte zodat je kunt kijken of dit binnen jouw budget past. Mochten jouw specifieke wensen niet binnen je budget passen dan kunnen wij je uiteraard een voordeliger alternatief bieden door één en ander aan te passen. Het is dan aan jou of deze aanpassingen acceptabel zijn.

Wij kunnen jouw logo en/of huisstijl op ontzettend veel producten printen. Bijna alles is mogelijk en wanneer het niet mogelijk is, gaan wij toch graag op zoek naar een passend alternatief om jouw logo op het gewenste product te krijgen!

Wij hebben diverse machines staan waaronder een ecosolvent voor onze fullcolor stickers, banners, posters en textielbedrukkingen, een UV printer voor het printen van o.a. op producten van hout, acryl, glas en metaal. En naast onze eigen machines werken wij met betrouwbare partners die ons kunnen voorzien van prints welke wij zelf niet in huis kunnen produceren.

Ja, dat kunnen wij zeker. Hiervoor ontvangen wij de gewenste foto in hoge kwaliteit, dat wil zeggen minimaal 150dpi, liever zelfs nog hoger. Om zo een perfect scherpe print te kunnen realiseren.

Dat is afhankelijk van de drukte op dat moment jouw specifieke wensen. 

Je kunt je bestand aanleveren door deze te mailen naar info@dbdsign.nl. Indien het bestand groter is dan 8Mb raden wij aan om dit te versturen via www.wetransfer.com.